Смачна, запечена курочка це ідеальний вибір для не калорійного, але ситної вечері. Так само підійде і для святкового столу.
Покроковий рецепт
Що б приготувати смачну, ніжну курячу грудку, необхідно перед початком приготування обернути кожен шматочок паперовим рушником, що б увібрати всю вологу. Я використовувала звичайні паперові серветки.
Поки з курочки видаляється зайва волога, почистимо овочі та часник. Далі потрібно натерти часник на дрібній тертці і змішати зі сметаною (в даному випадку 15%), сушеної зеленню і сіллю. Все ретельно перемішати.
Розгортаємо курку, прибираємо залишки серветок, і ретельно натираємо отриманим сметанно – часниковим соусом. Залишаємо маринуватися приблизно 15 – 20 хвилин.
Поки курка маринується, наріжемо тоненькими кружальцями цибулю і моркву натремо на дрібній тертці. Морква так само можна нарізати тоненькими кільцями, на ваш розсуд.
По закінченню 20 хвилин, можна викладати курку в каструлю. Для початку наллємо на дно чаші столову ложку рослинного масла, зверху викладемо курку в маринаді. Якщо хочете зробити блюдо менш калорійним і більш корисним, можна не використовувати масло. Всі хащі мультиварок з антипригарним покриттям, тому просто відразу викладаємо курочку.
Зверху на курочку кладемо цибулю кільцями, і рівномірно розподіляємо. Потім викладаємо моркву, і так само рівномірно розподіляємо по цибульним кілець.
Ставимо гущавину в мультиварку, вибираємо режим випічка\смаження. Як правило, зазвичай виставляється 1 годину в такому режимі, але нам вистачить і пів години, що б курочка приготувалася.
Готове страви викладаємо на тарілку, прикрасити овочами. Дуже смачно і як окрему страву, і як доповнення до будь-якого гарніру.