Курка в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Курка в мультиварці – простіше не буває. Смачно і елементарно!

Інгредієнти

Курка – 1 кг
Яблука – 2 шт.
Кетчуп – 2 ст. л.
Мед – 2 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Гірчиця – 2 ст. л.
Олія соняшникова – 3 ст. л.
Сіль і перець – за смаком

Як приготувати Курка в мультиварці в кисло-солодкому соусі

В мультиварці готую дуже часто, так як вічно не вистачає на все часу. У цій диво печі курочка аж тане в роті, а кисло-солодкий соус додасть пікантності вашій страві. Курка в мультиварці виходить м’якою і соковитою, не пригорая до каструлі, так як вона зберігає високу вологість. Дане страву можна готувати як і на свято, так і в будь-який день. Нічого складного в цьому немає. Існує безліч рецептів приготування курки в мультиварці, але моя вам порада зупинитися саме на цьому варіанті, тим більше чоловіча половина буде в захваті.

Покроковий рецепт

Ось, що необхідно для приготування даної страви.

Готуємо наші інгредієнти. Замість яблук, ви можете взяти ананаси консервовані. Далі додаємо в нашу каструлю масло, ставимо режим “Випічка” і чекаємо, поки вона не прогріється.

Курку моєму і витираємо кухонним рушником, в моєму випадку я використовую гомілку і стегно. Закладаємо в каструлю, солимо і перчимо за смаком і смажимо 15 хвилин з одного боку.


Далі наші яблука чистимо від насіння і нарізаємо на шматочки довільної форми, наприклад кубиками. Перевертаємо курку, закладаємо в каструлю яблука і смажимо ще 15 хвилин.



В окремому посуді змішуємо соєвий соус, гірчицю, кетчуп і мед. Пропорції даних інгредієнтів можуть бути різними на ваш смак. Поливаємо все нашим маринадом і встановлюємо режим “Гасіння”. У мене стоїть годину, тушу я приблизно 30 хвилин із закритою кришкою.

Дивіться також:  Тушкована печінка куряча

По звуковому сигналу вимикаємо мультиварку і налагоджуємо по тарілках, присипаючи за бажанням зеленню. Приємного апетиту!