Курка, приготована на сковороді з болгарським перцем і оливками. Курка виходить соковита, обсмажена до рум’яного кольору. Овочі йдуть як доповнення.
Інгредієнти
курячі стегенця – 3 окосту | |
болгарський перець – 2 шт. | |
цибуля червоний – 1 головка | |
часник – 2 зубчики | |
рослинна олія – 1 столова ложка | |
оливки – кілька | |
розмарин сушений – 1/2 ч. ложки | |
сіль – за смаком | |
мелений перець – за смаком | |
лимон – 1 шт. |
Прекрасне блюдо підніме настрій яскравими квітами. Червоний болгарський перець і оливки прикрашають ніжне куряче м’ясо. І родзинка тут звичайно – оливки!
Покроковий рецепт
Курячі стегна або окосту промийте та висушіть. Якщо бажаєте, можна зняти шкіру і відокремити м’ясо від кісток. Знову ж при бажанні, можна нарізати невеликими шматками.
Розігрійте олію у великій сковороді. Обсмажте курячі стегенця з обох боків до золотистого кольору.
Болгарський перець розріжте на четвертинки, видалити насіння і промийте. Наріжте перець соломкою.
Очистіть і наріжте півкільцями червоний лук. Видавити через чеснокодавку часник. Оливки наріжте кільцями.
У сковороду до курки закиньте нарізану цибулю і болгарський перець, смажте протягом 2-х хвилин. Потім в цю ж сковороду додайте оливки, розмарин.
Приправте видавленим через чеснокодавку часником, сіллю і чорним перцем. Готуйте під кришкою протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Полийте м’ясо курки лимонним соком. Подавайте до столу з улюбленим гарніром.