Ціла курка, запечена в духовці ароматнейшем медово-часниковому маринаді
Інгредієнти
Курка – 1 шт. | |
Мед – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Часник – 1 головка | |
Розмарин – 1 ст. л. | |
Гірчиця суха – 1 ст. л. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. |
Що може бути смачніше ніжного і соковитого курячого м’яса, запеченого в духовці. Таке блюдо завжди є головною прикрасою святкового столу. Не обов’язково чекати свята, щоб його приготувати. Можна зробити це на вихідних, коли часу трохи більше і день вже стане справжнім святом. Сьогоднішня курочка буде в медово-часниковому маринаді. Часник після запікання не буде мати гострий смак, але дасть приголомшливий аромат готують страви
Покроковий рецепт
1. Курку промити, обсушити. Покласти в глибоку миску. Натріть гарненько сіллю
2. Зробити маринад – для цього змішайте мед, рослинне масло, розмарин і гірчицю.
3. Видавити зубчики часнику через чеснокодавку. Додати в маринад.
4. Втерти маринад до курки, підняти акуратно шкіру і втерти маринад під неї. Дати курці промаринуватися 1 годину.
5. Запекти в духовій шафі 50-60 хвилин до рум’яної скоринки при 200 градусах. Час запікання може змінюватись в залежності від розміру курку. У мене курка близько 2 кг.