Соковита і ніжна куряча грудка, тушкована з болгарським перцем, цибулею і морквою, своїм ароматом збере за столом всіх членів сім’ї. Це блюдо можна сміливо запропонувати і діткам, і тим, хто стежить за своєю фігурою!
Інгредієнти
Куряча грудка – 800 г | |
Перець солодкий – 3 шт. | |
Морква – 2-3 шт. | |
Помідори – 4-6 шт. | |
Цибуля – 5-6 шт. | |
Олія – для смаження | |
Спеції – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Соковита куряча грудка, тушкована з овочами (рецепт з покроковими фотографіями нижче).
Цей чудовий рецепт гарний і для експериментів. Можна додати будь-які овочі, часник, пряні трави. Гарні будуть в цьому блюді баклажани, але перед використанням не забудьте вимочити їх у солоній воді, щоб прибрати гіркоту. Також можна додати картоплю або кабачки, капусту – звичайну або кольорову. Солодкий перець прибирати з цієї страви я б не радила, він додає пікантність і цікавий аромат. Добре підійде і часник, нарізаний шматочками. Його додають за 5 хвилин до готовності. Як гарнір до цього блюда ідеально підходить розсипчастий рис, але можна подавати і без гарніру, т. к. у складі страви достатньо овочів.
А також цей рецепт можна запропонувати тим, хто дотримується посту або вегетаріанцям. Несподіване, але цікаве рішення. Для цього м’ясо в рецепті замінимо на відварені в бульйоні з кубика шматочки соєвого м’яса. У готовому блюді від справжнього м’яса відрізнити вкрай складно.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Поставимо чайник з водою, нам потрібен буде окріп. Складемо помідори в глибоку миску, попередньо розрізавши на шкірку “носику” кожного помідора хрест-навхрест.
Заливаємо помідори окропом. Завдяки цьому ми зможемо легко очистити їх від шкірки.
Перець миємо, чистимо від насіння, ріжемо уздовж на четвертинки і нарізаємо смужками.
Лук наріжемо півкільцями, не дуже тонкими. В цьому блюді дрібно нарізати овочі не варто, в кінцевому варіанті повинні відчуватися шматочки овочів.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Куряче філе відокремлюємо від кісток і нарізаємо шматочками разом зі шкірою.
На розпечену сковороду з невеликою кількістю рослинної олії кидаємо шматочки курки. Відразу ж починаємо інтенсивно перемішувати, щоб м’ясо не приклала до сковороді. Коли шматочки стануть білого кольору з усіх сторін, зменшуємо вогонь до середнього.
Додаємо в сковороду нарізану перець, перемішуємо.
Поки смажиться перець, очистимо від шкірки і наріжемо помідори. Нарізаємо їх на 4-6 частин, не забуваючи вирізати хвостики.
Додаємо в сковороду натерту моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини.
Додаємо цибулю, обсмажуємо все до того моменту, як цибуля стане прозорим.
Тепер додаємо в сковороду помідори. Соковиті помідори виділять багато рідини, необхідної для гасіння. Солимо за смаком, додаємо спеції. Я використовувала приправу для курки, трохи більше половини пакетика. Ретельно перемішуємо вміст сковорідки, зменшуємо вогонь до мінімуму,накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності 15-20 хвилин. На приємний аромат курочки з овочами збіжаться всі домашні. Приємного апетиту та вдалих експериментів!