Куряча грудка тушкована з овочами

Куряча грудка тушкована з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковита і ніжна куряча грудка, тушкована з болгарським перцем, цибулею і морквою, своїм ароматом збере за столом всіх членів сім’ї. Це блюдо можна сміливо запропонувати і діткам, і тим, хто стежить за своєю фігурою!

Інгредієнти

Куряча грудка – 800 г
Перець солодкий – 3 шт.
Морква – 2-3 шт.
Помідори – 4-6 шт.
Цибуля – 5-6 шт.
Олія – для смаження
Спеції – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Куряча грудка тушкована з овочами

Соковита куряча грудка, тушкована з овочами (рецепт з покроковими фотографіями нижче).

Цей чудовий рецепт гарний і для експериментів. Можна додати будь-які овочі, часник, пряні трави. Гарні будуть в цьому блюді баклажани, але перед використанням не забудьте вимочити їх у солоній воді, щоб прибрати гіркоту. Також можна додати картоплю або кабачки, капусту – звичайну або кольорову. Солодкий перець прибирати з цієї страви я б не радила, він додає пікантність і цікавий аромат. Добре підійде і часник, нарізаний шматочками. Його додають за 5 хвилин до готовності. Як гарнір до цього блюда ідеально підходить розсипчастий рис, але можна подавати і без гарніру, т. к. у складі страви достатньо овочів.

А також цей рецепт можна запропонувати тим, хто дотримується посту або вегетаріанцям. Несподіване, але цікаве рішення. Для цього м’ясо в рецепті замінимо на відварені в бульйоні з кубика шматочки соєвого м’яса. У готовому блюді від справжнього м’яса відрізнити вкрай складно.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Поставимо чайник з водою, нам потрібен буде окріп. Складемо помідори в глибоку миску, попередньо розрізавши на шкірку “носику” кожного помідора хрест-навхрест.

Заливаємо помідори окропом. Завдяки цьому ми зможемо легко очистити їх від шкірки.

Перець миємо, чистимо від насіння, ріжемо уздовж на четвертинки і нарізаємо смужками.

Лук наріжемо півкільцями, не дуже тонкими. В цьому блюді дрібно нарізати овочі не варто, в кінцевому варіанті повинні відчуватися шматочки овочів.

Моркву натираємо на крупній тертці.

Куряче філе відокремлюємо від кісток і нарізаємо шматочками разом зі шкірою.

На розпечену сковороду з невеликою кількістю рослинної олії кидаємо шматочки курки. Відразу ж починаємо інтенсивно перемішувати, щоб м’ясо не приклала до сковороді. Коли шматочки стануть білого кольору з усіх сторін, зменшуємо вогонь до середнього.

Додаємо в сковороду нарізану перець, перемішуємо.

Поки смажиться перець, очистимо від шкірки і наріжемо помідори. Нарізаємо їх на 4-6 частин, не забуваючи вирізати хвостики.

Додаємо в сковороду натерту моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини.

Додаємо цибулю, обсмажуємо все до того моменту, як цибуля стане прозорим.

Тепер додаємо в сковороду помідори. Соковиті помідори виділять багато рідини, необхідної для гасіння. Солимо за смаком, додаємо спеції. Я використовувала приправу для курки, трохи більше половини пакетика. Ретельно перемішуємо вміст сковорідки, зменшуємо вогонь до мінімуму,накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності 15-20 хвилин. На приємний аромат курочки з овочами збіжаться всі домашні. Приємного апетиту та вдалих експериментів!