Куряча грудка запечена в сирному соусі в духовці

Куряча грудка запечена в сирному соусі в духовці підійде як повсякденна страва. Поєднується з будь-яким гарніром.

Інгредієнти

куряча грудка – 4 шт. або куряче філе (близько 1 кг)
цибуля – 1 головка
приправа часникова – 1 ч. л.
сіль – за смаком
чорний мелений перець – за смаком
плавлений сирок – 1 шт.
вода – 200 мл

Як приготувати Куряча грудка запечена в сирному соусі в духовці

Куряче філе не містить жиру, тому ми дуже часто отримуємо м’ясо сухим і жорстким. Пропоную запекти курячу грудку в сирному соусі в духовці. Куряче м’ясо виходить ніжним і соковитим.

Складного в цьому рецепті нічого немає. Береться куряче м’ясо, крупно ріжеться, заправляється приправами, сіллю. Плавлений сир натирається на тертці. Цим сиром заправляємо курку. Запікаємо з розрахунку 500 г курячого м’яса на 30 хвилин.

Покроковий рецепт

Курячі грудки промити, видалити кістки (можна взяти куряче філе), нарізати великими шматками. Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Куряче м’ясо і порізану цибулю змішати з прянощами і сіллю (все за вашим бажанням і смаку). Все перекласти в вогнетривке блюдо.

Плавлений сир (брикет) натерти на дрібній тертці, перекласти тертий сир в глибоку тарілку і залити склянкою гарячої води. Перемішати сир і розтерти його виделкою. Не біда, що сир не весь «розійшовся», так навіть смачніше.

Залити сирною сумішшю наше куряче філе. Поставити запікатися форму з м’ясом в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів, накривши блюдо фольгою. Це необхідно, щоб м’ясо протушилось. В кінці готування можна зняти фольгу, для одержання рум’яної сирної скоринки.

Виходить дуже смачне, соковите куряче м’ясо, яке можна подавати з картоплею, рисом і, взагалі, з будь-яким гарніром.

Дивіться також:  Курино-яловичі котлети на пару

Приємного апетиту!