Курка, стручкова квасоля, густий вершковий соус і вабливий аромат італійських трав – відмінне доповнення до будь-пасти!
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт | |
Цибуля-ріпка – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Квасоля стручкова – 300-400 г | |
Борошно – 1 ст. л | |
Сметана – 250 г | |
Сіль, перець – за смаком | |
Орегано, чебрець – за смаком | |
Оливкова олія – 1 ст. л |
Це блюдо в моїй родині готується досить часто, так як його люблять усі без винятку воно не займає багато часу. Найкращим гарніром тут, безумовно, макарони….пенне або ж спагетті.
Покроковий рецепт
Куряче філе миємо, ріжемо на довгасті шматочки шириною 1 см і довжиною 3-5 див Складаємо все в тарілку, додаємо туди сіль, перець, сухі трави, трохи оливкової олії і відставляємо в сторону. Оливкова олія можна замінити на рослинне, а можна і взагалі його не додавати, але з ним м’ясо виходить ароматніший і соковитою.
Поки маринується філе готуємо овочі: цибулю ріжемо досить великими кубиками, брусочками моркву. Відправляємо все пассероваться на слабкому вогні до готовності овочів.
Цибулю з морквою перекладаємо на тарілку. До філе додаємо столову ложку борошна, все перемішуємо і обсмажуємо на сковороді близько 5-8 хвилин.
Тепер відправляємо до курки заморожену стручкову квасолю, пасеровані моркву з цибулею і сметану, все перемішуємо і трохи солимо. Тушкуємо під кришкою на малому вогні близько 15-20 хвилин. За 5 хвилин до готовності трохи присипаємо наше блюдо орегано, чебрецем.
У процесі готування обов’язково слідкуємо за стучковой квасолею, у мене вона була досить велика і тверда. Якщо ж стручки квасолі молоді, то часу на їх приготування піде менше. Готову квасолю має зовсім злегка похрустывать і тримати форму.
Ось таке барвисте блюдо у нас вийшло! На гарнір добре підійдуть макарони або рис.
Всім приємного апетиту!