Курячі фрикадельки в овочевому соусі – ситно і смачно!
Інгредієнти
Куряче філе – 500 гр | |
Сухарі панірувальні – 2 ст. ложки | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Селера – 1 стебло | |
Сіль, перець – за смаком | |
Вода – 300 мл | |
Крохмаль або борошно – 1 ч. ложка |
Смачненькі соковиті фрикадельки можна з’їсти, наприклад зі сметаною. А так само до них можна зварити пюре, макарони, рис. Або будь-яку кашу. Фрикаделька – кульку з фаршу, зварену в бульйоні. Вони можуть бути з м’ясного або рибного фаршу. Фрикадельки, блюдо, яке поширене в країнах Скандинавії. Там їх в основному готують з яловичини, запікають в духовці і їдять з брусничним соусом. А, наприклад, у країнах Азії, фрикадельки нанизують на шампур і смажать на вугіллі. І це вже кебаб. Фрикадельки можна готувати, як самостійне блюдо, так і додавати в різні супи. Взагалі історія фрикадельок йде далеко в давнину. Наприклад, в історії Стародавнього Риму, згадуються кульки з підливою в хлібній коржику. До наших часів рецепт дійшов практично незмінним. Тільки автоматизувався процес приготування фаршу.
Покроковий рецепт
Куряче філе пропустити через м’ясорубку. Додати сіль перець панірувальні сухарі. З ними фарш стане більш в’язким, а при смаженні утворюється рум’яна кірочка.
Скачати щільні кульки. Обсмажити на сковороді. Викласти в каструлю.
Моркву, селеру, цибулю нарізати і обсмажити на сковороді. Посолити, поперчити. Викласти до фрикадельок. Воду змішати з чайною ложкою крохмалю чи борошна. Залити фрикадельки з овочами. Тушкувати 10 хвилин.
Фрикадельки виходять соковиті в густому овочевому соусі. Готово! Приємного апетиту!