Коли на вечерю хочеться приготувати щось просте, але не звичайне, цей рецепт точно стане в нагоді. Курка виходить соковитою і ніжною, а підлива – альтернативний варіант соусів до гарніру.
Інгредієнти
Курячі гомілки – 6 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Часник – 3 зубчики | |
Вершки – 300 мл | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Сіль, спеції – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. |
Головний плюс цього рецепта полягає в тому, що курка і вершки відмінно поєднуються і доповнюють один одного. Смак виходить максимально насиченим. Це страва підходить навіть для святкового столу.
Покроковий рецепт
Гомілки посипати приправою і замаринувати на 15 хвилин.
Можна взяти спеціальну приправу для курки або змішати самостійно з улюблених спецій.
Порізати цибулю і часник.
Розігріти на сковороді рослинне масло. Гомілки потрібно смажити на середньому вогні 20 хвилин до появи золотистого відтінку.
Додати цибулю і смажити приблизно 7 хвилин до прозорості.
Змішати вершки, часник і борошно. Ретельно розмішати, щоб позбутися від грудочок. Залити сумішшю гомілки, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
Коли підлива загусне, страву можна подавати з улюбленим гарніром. Якщо борошна виявилося занадто багато і підлива стала густою, як каша, то можна розбавити водою, додаючи її по трохи і ретельно перемішуючи. Консистенція підливи повинна бути, як у рідкої сметани.