Котлети з курячого філе по-вірменськи виходять такими ж соковитими, як і котлети по-київськи, але особливість їх полягає в тому, що готувати їх потрібно з використанням листового лаваша.
Інгредієнти
лаваш тонкий вірменський – два аркуша | |
пластівці солодкої паприки – за смаком | |
філе куряче – 820 г | |
подрібнене насіння кмину – за смаком | |
жирне молоко – два повних склянки | |
подрібнений свіжий кріп – дві ст. ложки з гіркою | |
несолоне вершкове масло солодке – 54 г | |
легкоплавкий сир будь-якого твердого сорту – 54 г | |
морська сіль тонкомолота – за смаком | |
мелені сухарі – 54 г | |
мелений чорний перець – за смаком | |
салатний цибуля біла середнього розміру – одна штука | |
великі курячі яйця – чотири штуки |
За бажанням можна приготувати велику кількість таких курячих котлет, а потім заморозити їх у морозилці до чергової готування, таким чином можна буде істотно заощадити час.
Покроковий рецепт
У миску насипати достатню кількість подрібненого кропу, додати м’яке вершкове масло, перетерти ці інгредієнти, додати трохи солі, перемішати. Отриману вершкову масу з зеленню загорнути в поліетиленову плівку і відправити до повного застигання в морозильну камеру.
Як тільки вершкова маса повністю застигне, нарізати її невеликими брусками, потім на дрібні шматочки розірвати руками лаваш, перекласти в миску, залити холодним кип’яченим молоком, закрити кришкою посуд, відставити приблизно на двадцять хвилин.
По закінченні вказаного часу злити з миски молоко, що залишилося, а до набряклим шматочки лаваша додати фарш з курячого філе, очищену цибулю порубати, покласти його в цю ж посуд. Подрібнити всі ці компоненти до стану фаршу, приправити невеликою кількістю перцю, додати сіль.
Ретельно перемішати руками отриманий курячий фарш, накрити посуд з ним плівкою і прибрати в холодильник приблизно на тридцять хвилин, в цей час потрібно окремо збити курячі яйця, потім у вільну посуд насипати мелені сухарі.
З холодильної камери вийняти курячий фарш, сформувати з нього овальні котлети невеликого розміру, викласти їх на велике блюдо, поставити ще хвилин на п’ятнадцять в холодне місце ці заготовки.
Далі в кожній котлеті дуже обережно потрібно зробити невеликий надріз за допомогою тонкого ножа, вкласти в кожну заготовку по одному бруску застиглої масляної суміші і шматочок сиру. Заліпити акуратно надріз у кожної заготівлі, потім все котлетки з начинкою по черзі вмочити спочатку в яєчної суміші, потім обваляти в паніровці з подрібнених сухарів. Відправити котлети ненадовго в холодне місце ще раз, потім обсмажити їх на помірному вогні в рослинній олії.