Курка – найпоширеніше блюдо на будь-якому святковому столі, так і на звичайному сімейному вечері.
Інгредієнти
курячі крильця – 400 гр | |
журавлина – 100 гр | |
часник – 2 зубчики | |
сметана – 2 столові ложки | |
сіль – за смаком |
Куряче м’ясо відмінно піддається маринування. Воно займає дуже мало часу. Для маринування курки досить 30-60 хвилин. Маринад для цього м’яса підходить абсолютно будь-який. Я люблю експериментувати, тому в цей раз вирішила приготувати курку в часниково-журавлинному маринаді. Смак курки вийшов незвичайний. Журавлина додає м’ясу цікаву кислинку, а часник доповнює ароматом і смаком. Якщо ви хочете спробувати щось незвичайне, це блюдо для вас.
Покроковий рецепт
Курячі крильця добре промиваємо під проточною водою і викладаємо у форму для запікання.
Готуємо маринад. Беремо журавлину, перекладаємо в глибоку ємність для зручної подальшої роботи з нею. Краще використовувати її замороженою, так вона добре піддається подрібненню. За допомогою блендера ягоди добре перемелюємо.
Очищаємо часник від шкірки, пропускаємо через чеснокодавку, додаємо до журавлині.
Для того щоб крильця вийшли з ніжним смаком, в часниково-журавлинний маринад додаємо сметану і сіль. Все добре перемішуємо. Обмазуємо курячі крильця маринадом і відправляємо на 30 хвилин в холодильник для маринування. Потім ставимо в духовку. Духовку я не розігрівала, так як запікаю в скляній формі. А щоб скло не луснуло з-за перепаду температури при випіканні, ставимо форму в холодну духовку і нагріваємо її разом зі скляною формою. Запікаємо м’ясо при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин. Крильця готуються дуже швидко.
Готові курячі крильця викладаємо на порційне блюдо. Прикрашаємо листям салату і ягодами журавлини. З крильцями відмінно поєднується будь-який гарнір і салат. Приємного апетиту!