Досить просте у приготуванні блюдо, що готується в духовці. Головний секрет полягає в сирі, він обов’язково повинен бути твердим (плавлені і м’які сири не підійдуть).
Інгредієнти
Гомілка куряча – 8 шт. | |
Тісто листкове – 1 пачка | |
Сир твердий – 150 гр. | |
Майонез – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Яйце – 1 шт. для змащування |
Одне з моїх коронних страв – це курячі ніжки в конвертиках або в шубці. Дивовижний рецепт не лише здивує гостей своїм оригінальним виглядом, але і порадує смаком! Серед моїх домашніх, такі курячі ніжки виробляють справжній фурор і миттю розлітаються по тарілках!
Покроковий рецепт
Гомілки помити, просушити і викласти в миску. Натираємо невеликою кількістю солі ( у мене всього одна щіпка) і трохи обмазуємо майонезом.
Нарізаємо тісто на смужки шириною близько 4 див. Розкачуємо кожну смужку тіста, довжина повинна вийти приблизно в 1,5 рази більше від початкової.
Шкірку гомілки відокремлюємо від основної частини і спускаємо панчохою до підстави (кісточки), але не здираємо. Потім сир нарізаємо невеликими прямокутними шматочками і запихаємо їх під шкіру по всій окружності курячої ніжки. Подивіться приклад не картинці, чим більше поміститься шматочків сиру, тим краще.
Далі обмотуємо кожну гомілку смужкою тіста так, щоб повністю сховати її. Викладаємо кожен конвертик на змащений олією лист.
Яйце збиваємо і пензликом обмазуємо конвертики. Курячі ніжки ставимо в духовку на 45 хвилин.
Все готово! Блюдо перекладаємо на тарілку і йдемо пригощати домочадців.
Приємного апетиту!