Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом

Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Айву очистити від шкірки, видаліть серцевину і плодоніжки. Наріжте плід на часточки.

У сковороді середнього розміру розігрійте 3 столових ложки рослинного масла, додайте айву і смажте близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Додати шафран і тушкувати ще 5 хвилин. Зняти сковороду з вогню.

У великій глибокій сковороді розігрійте 3 столові ложки рослинної олії, додайте курку (точніше курячу гомілку або стегенця) і смажте, помішуючи, близько 5 хвилин. Шкірка курки придбає приємний золотистий колір. Додайте цибулю і смажте ще 6-7 хвилин. Коли цибуля дасть сік і стане м’яким, додайте томатну пасту, розведену водою. Готуйте все 10-15 хвилин, або поки рідина трохи не загусне.

Коли курка буде майже готова, додайте до неї смажену раніше айву (крок 1) і сушені кислі сливи (або замініть сливи лимонним соком, але він тут просто необхідний). Приправте сіллю і перцем за смаком. Зменшіть вогонь до слабкого і тушкуйте під кришкою близько 30 хвилин, або поки курка не стане м’якою (айва при цьому не повинна розвалюватися). Виходить ароматна, злегка кислувате блюдо з ніжним курячим м’ясом. Викладіть готову страву на велику тарілку або розкладіть курку порційно. Невелика кількість томатної рідини буде служити соусом до гарніру. На гарнір раджу подавати рис або відварну картоплю. І…негайно подавайте до столу. Приємного апетиту!