Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом

Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Айва – красиве і загадкове слово… У стародавніх греків айва була символом любові і родючості.
У магазинах зараз можна часто зустріти айву, однак не багато хто знають, як приготувати айву і як їдять айву. По-своєму смаку, я б сказала, що айва трохи схожа на яблуко, однак структура трохи нагадує грушу. А взагалі, складно описати айву, краще її спробувати. Адже айва корисна . Айва містить величезну кількість фруктози, глюкози, заліза, кальцію, солей калію, мідь і фосфор. Лікарями особливо рекомендується їсти айву тим, у кого є явні шлунково-кишкові захворювання. Вона покращує роботу травного тракту. Так само айва благотворно впливає на організм при серцебитті, жовтяниці, проносі. Цей плід здавна використовують лікарі для лікування різних хвороб.

Отже, як приготувати айву? Я запропоную вам спробувати приготувати курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом. Куряче м’ясо з айвою – чудово поєднується і цей плід абсолютно доречний в цьому блюді. Курячі ніжки/стегенця легко можна замінити курячою грудкою. Запікається айва в духовці, а можна просто загасити м’ясо з айвою на сковорідці. Шафрановий соус буде чудовим соусом до будь-якого гарніру. Кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій.

Покроковий рецепт