Представлений рецепт це просто моє бачення як можна швидко і смачно приготувати сердечка.
Інгредієнти
курячі сердечка – 800 гр | |
цибуля – 80 гр | |
олія рослинна – 1 столова ложка можна використовувати будь рафінована рослинна олія | |
масло вершкове – 1 чайна ложка | |
устричний соус – 2 столових ложки можна замінити соєвим соусом | |
молоко – 300 мл | |
сіль та інші спеції – 0,5 чайної ложки сіль і будь-які інші спеції за смаком |
У повсякденному житті я намагаюся правильно харчуватися, читаючи багато різної літератури по правильному харчуванню, дізналася, що курячі сердечка містять багато корисного і їх обов’язково потрібно додавати в свій раціон.
Покроковий рецепт
Перед приготуванням курячі сердечка необхідно помити і обсушити паперовим рушником. Необхідно зрізати весь видимий жир, інакше у вас блюдо просто потоне в жирі. Після видалення жиру, розріжте сердечка вздовж і вичистіть наявні згустки крові.
Після того як очистіть курячі сердечка їх необхідно скласти в чашку і залити молоком. (Є ще варіант використовувати замість молока газовану воду, виходить теж смачно). Залишити вимочуватися сердечка під молоком на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Помити і почистити цибулю, нарізати його півкільцями (Спосіб нарізки цибулі кожен вибирає для себе сам, я дуже люблю цибулю саме нарізану півкільцями) . Розтопити на сковороді на повільному вогні вершкове масло і рослинна. Обсмажити на цьому маслі цибулю до м’якості.
Злити молоко, трохи віджати сердечка і акуратно перекласти сердечка на сковороду до обжарюваному луку. Додати устричний соус, сіль і перемішати. Закрити кришкою і на повільному вогні протягом 10-12 хвилин тушкувати в сковороді.
Прибрати кришку зі сковороди, додати вогонь в половину від того на якому готували, додати улюблені спеції і під наглядом ще протягом 3-х хвилин гарненько прожарити. Вся зайва рідина випарується і вийде густий соус.
Подавати тушковані сердечка найкраще з макаронами або картопляним пюре. Приємного апетиту!