Інгредієнти для цієї страви можна з легкістю знайти в будь-якому магазині. Приготування не потребує багато сил і часу. Рецепт не містить сіль.
Інгредієнти
Шлунки курячі – 0,5 кг. | |
Печериці свіжі – 4 шт. | |
Корінь імбиру свіжий – 50 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 3 головки | |
Часник – 5 зубчиків | |
Перець гострий – 1 стручок | |
Кінза – 1 пучок | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Соєвий соус – 80 мл | |
Перець чорний мелений – 0,5 чайної ложки | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Коріандр мелений – 1 столова ложка | |
Кмин цілий – 0,5 столової ложки | |
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Мед – 1 чайна ложка | |
Бульйон від варіння шлунків – 0,5 склянки |
Блюдо для любителів гостренького. Воно виходить гостро-солодке. Рецепт привезений з Таїланду.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Шлуночки очистити і помити, відправити в киплячу воду. Варити 35-40 хвилин. Не солити.
Поки шлунки варяться, порізати дрібно цибулю і обсмажити до злегка золотистого кольору.
Печериці порізати кубиками і додати до цибулі. Обсмажити близько 5 хвилин.
Імбир потерти на дрібній тертці.
Часник видавити через землянку і додати до імбиру, перемішати.
Гострий перець порізати на три частини.
Кінзу дрібно порізати.
Змішати чорний мелений перець, кориця, кмин, коріандр, насіння гірчиці і зіру.
Додати гострий перець в сковороду і смажити близько хвилини.
Потім додати імбир, змішаний з часником, і теж обсмажити близько хвилини.
Додати змішані спеції і обсмажити близько 20-30 секунд, весь час помішуючи.
Відварені шлунки дрібно порізати.
Додати шлунки в сковороду, залити соєвим соусом, змішаним з медом. Все перемішати. Додати приблизно 0,5 склянки бульйону від варіння шлунків. Готувати приблизно 10 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні.
Додати кінзу і готувати ще 2-3 хвилини.
Блюдо готове. Подавати краще з рисом. Приємного апетиту.