Курячі стегенця в вершковому соусі (Шкмерули)

Рецепт, як завжди, дуже простий, і, головне, з тих продуктів, які можна знайти в сусідньому магазині.

Інгредієнти

Курячі стегенця – 6 шт
Масло вершкове – 100 гр
Томатна паста – 2 ст. л
Молоко – 700 мл
Борошно – 2 ст. л
Сир – 50 гр
Сіль, перець, часник – За смаком
Рослинна олія – 4 ст. л

Як приготувати Курячі стегенця в вершковому соусі (Шкмерули)

Після відвідування Грузії, закохалася в їх приголомшливу кухню. Звичайно, повторити цей дивовижний смак навряд чи вийде. Але створити м’яку атмосферу добра і турботи, влаштувати свято в дусі веселих грузин спробуємо.

Покроковий рецепт

Спочатку ми беремо шість середніх курячих стегенець і обмазуємо їх соусом для маринування. Я беру соус Кімчі, в його складі є і сіль і часник. Коли його під рукою немає, мажу своїм соусом (томатну пасту змішую з сіллю, перцем, часником, пропущеним через часникодавку). Залишаємо курку при кімнатній температурі на 20-30 хв.

Тепер готуємо вершковий соус для заливки. 120 гр вершкового масла розтоплюємо в сотейнику або на сковороді. Всипаємо туди дві столові ложки борошна, перемішуємо і додаємо жменю тертого сиру. Сир можна і не класти, але якщо завалявся в холодильнику шматочок, сміливо відправляємо в соус.

Тепер беремо молоко, бажано тепле. І потихеньку, невеликими порціями, виливаємо в гарячі масло з борошном.

Якщо утворюються грудочки, не страшно, коли молоко прогріється, вони розчиняться. Солимо і перчимо за смаком.

Постійно помішуючи, даємо покипіти цієї молочної суміші 5 хв. Соус готовий.

Тепер повернемося до курки. Її слід обсмажити на сковороді, на рослинній олії.

Смажимо з двох сторін, але не до готовності, а щоб підрум’янити бочка.

Дивіться також:  Класичний жюльєн з куркою і печерицями

Викладаємо стегенця в деко з бортиками або форму. Заливаємо зверху соусом.

Відправляємо в духовку на 35-40 хв при температурі 220′ Пн.

Милуємося результатом, і ставимо на стіл. До курячого м’яса ідеально підходить моє улюблене, дивне грузинське вино Кіндзмараулі. Приємного апетиту!