Смачне блюдо на вечерю.
Інгредієнти
Курячі стегна 1 кг | |
Сметана – 200 мл | |
Базилік – 1 пучок | |
Лайм – 1-2 шт | |
Сіль – за смаком |
Знову вечеря: курка, риба, м’ясо… Все буденне. Пропоную просто і зі смаком урізноманітнити домашнє меню, додавши до курки побільше пряного базиліка і «свіжого» соку лайма. Сметана ж дасть ніжність і рум’яну скоринку.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Курячі стегна (можна взяти будь-яку частину курки) промити обсушити, посолити, поперчити, перемішати в глибокій чашці. Додати дрібно нарізаний базилік, сік одного лайма і цедру лайма, перемішати.
Додати сметану.
Гарненько перемішати. Прибрати чашу з м’ясом в холодильник, залишивши маринуватися на 3-4 години (можна і більше). Якщо на маринування часу немає, додайте сік другого лайма і готуйте відразу.
Перекладіть всі шматочки курки в рукав (пакет) для запікання.
Рукав укладіть на деко і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
Потім рукав ножицями розрізати по середині (обережно, гарячий пар!)…
… і дайте курячих стегенець підрум’янитися, ще раз поставивши їх у духовку на 10 хвилин.
Приємного апетиту!