Куряча відбивна (шніцель) – насправді дуже просте блюдо і готується легко.
Інгредієнти
куряча грудка – середніх розмірів | |
картопля – кілька штук | |
сіль, перець – за смаком | |
борошно – 2 столові ложки | |
яйце – 1, середнє |
Курячі відбивні, обсмажені в тертому картоплі та яєчку.
Покроковий рецепт
Приготування:
1. Курячу грудку розрізати на шматочки (краще різати курку не зовсім розморожену поперек волокон). Посипати м’ясо сіллю і приправами, скласти в пакет, зав’язати, несильно відбити молоточком, і залишити маринуватися на півгодини.
2. Для приготування кляра натерти картоплю на тертці (краще на дрібній). Віджати картопляну масу, щоб прибрати зайву вологу. В неї додати сіль, яйце (збити яйце перед додаванням), трохи борошна.
3. Замариновані вже розморожені порції м’яса обваляти в борошні, розподілити тісто з двох сторін відбивних і викласти на сковорідку. Залишився тісто розкласти на відбивні зверху.
4. Смажити відбивні з двох сторін на гарячій сковорідці на олії до утворення золотистої, рум’яної скоринки. Якщо сумніваєтеся в готовності страви, можете додати невелику кількість води і тушкувати до готовності.
Виходить ніжне куряче м’ясо в подертою смаженої картоплі. Подавайте з соусом. Відбивні – просто пальчики оближеш!