Курячий плов з картоплею

Курячий плов з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




Готувати плов починаємо з підготовки м’яса. Курку розморозити, якщо це необхідно, нарізати шматками, добре промити, залити холодною водою, посолити і поставити на вогонь. Після закипання курка повинна варитися 20 хвилин.



Поки вариться м’ясо слід підготувати овочі. Для плову нам знадобиться цибуля і картопля. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями, картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.




Тепер необхідно звільнити каструлю, для цього слід перелити бульйон з м’ясом в іншу ємність. В звільнилася каструлю наливаємо олію, викладаємо цибулю і підсмажуємо до золотистого кольору.
На цибулю викладаємо м’ясо, далі йде шар картоплі. Додамо приправи за смаком, я використовую приправу для курки і для плову. Закриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні.




Відміряємо потрібну кількість рису, добре промиваємо його і викладаємо наступним шаром, заливаємо бульйоном. Доводимо до кипіння, щільно закриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь.
Як тільки рис вариться – плов готовий. Приємного апетиту!