Курячий салат «Ніжність» з чорносливом

Курячий салат «Ніжність» з чорносливом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ось і наближається казкове і чарівне свято – Новий рік. І, звичайно, нам теж хочеться приготувати щось казкове і чарівне для наших рідних. І подарувати їм нашу «Ніжність».

Інгредієнти

Куряче філе – 1 шт.
Огірок свіжий – 1-2 шт.
Яйця – 2 шт.
Горіхи – 60 гр.
Чорнослив – 60 гр.
Майонез – за смаком
Сіль, перець – за смаком

Як приготувати Курячий салат «Ніжність» з чорносливом

До Новорічного застілля завжди готуються «традиційні» салати: «Олів’є», «Шуба». Ми «йдемо» від них, а через пару років знову «повертаємося». Але кожна господиня, в це свято, обов’язково готує новий салат. Саме таким в цьому році, для мене, виявився салат «Ніжність».

Покроковий рецепт

Готуватися салат просто, з найпростіших і доступних інгредієнтів. Але їх поєднання з чорносливом, додає свою «родзинку». Приступаємо.
Готуємо всі продукти: відварюємо куряче філе і пару яєць. А так само огірок, волоські горіхи, майонез, чорнослив (обов’язково).

Філе, огірок нарізаємо кубиками. Білок відокремлюємо від жовтка і теж режим кубиками, (жовток у новорічний варіант не додаємо!). Горіхи подрібнюємо в ступці, блендері, або качалкою. Чорнослив ріжемо соломкою.

Цей салат готується шарами з допомогою роз’ємного кільця для тортів. Так само, зараз продаються спеціальні кільця для оформлення порційних салатів. У кого таких формочок ще немає, даю підказку. Я вже багато років для таких салатів роблю заготовки з пластикових пляшок. За кількістю гостей, Ви самі підбираєте, який по діаметру і висоті буде Ваш салат. В цей раз я вирізала форму з 2х літрової пляшки. Перед тим, як збирати салат, я форму злегка змащую олією, щоб потім легше вона знялася. Формуємо салат на тарілку, в якій буду подавати, ставлю свою заготовку.
1й шар – огірки. Зверху промазываю майонезом.

2й шар – відварене філе. Майонез.
3й шар – чорнослив. Майонез.

4й шар – горіхи. Майонез.

Далі повторюємо з 1й; 2й; 3й; 4й.
Коли укладаємо кожен шар, продукти злегка придавлюємо і прокручуємо кільце, щоб в кінці воно легко знялася. Сіль і перець додаємо за смаком. Після останнього шару з горіхами знімаємо кільце і у нас вже сформований салат.
Нам залишилося тільки прикрасити по своєму смаку. Якщо це новорічний, як у мене – звичайно прикрашаємо кропом, він дуже схожий на ялинку. Зверху можна посадити свинку (з вареного яйця), – символ наступного 2019 року. Якщо Ви подаєте цей салат на будь-який інший свято, верхнім шаром можуть стати залишилися жовтки, натерті на тертці.
Рекомендую приготувати салат «Ніжність», впевнена Вашим рідним він сподобається.
Приємного апетиту!