Для приготування цього простого святкового салат можна використовувати копчену курку, а також кедрові горішки, попередньо обсмажені всуху. Ті, кому такий салат здається дуже калорійним, можуть замінити копчену курку вареним курячим м’ясом.
Інгредієнти:
– легкий майонез (24 м);
– грудка куряча копчена (320 м);
– мак кондитерський (за смаком);
– будь-які спеції (за смаком);
– невеликі помідори свіжі (три штуки);
– очищені горішки кедрові (120 г);
– батон (85 г);
– свіжа зелень петрушки (32 р).
Процес приготування:
Промиті помідори нарізати кубиками середнього розміру і відправити в скляний салатник, далі очистити від кісток копчену курку. Нарізати куряче м’ясо соломкою, після цього необхідно розігріти до 175 градусів духовку.
Нарізати невеликими кубиками батон, перекласти хлібні шматочки в якусь миску насипати спеції, акуратно перемішати все. Далі перекласти хлібні шматочки в спеціях на деко і запікати їх приблизно десять хвилин до рум’яного відтінку. Остудити ароматні сухарики і перекласти їх в салатник, додати куряче м’ясо, січену петрушку і майонез.
Акуратно перемішати приготований курячий салат, присипати його кедровими горішками, які бажано попередньо обсмажити всуху.
Подавати приготований курячий салат з кедровими горішками і сухариками до святкового столу білим вином.