Грибний суп смачний і дуже ситний. Суп готується з м’ясом, грибами, вершками, тому дуже калорійний.
Інгредієнти
гриби – 200 гр. | |
м’ясо – 200 гр. | |
цибуля – 3 шт. | |
картопля – 7-9 шт. | |
вершкове масло – 500 гр. | |
вершки – 20-30 гр. | |
борошно – 5-6 ст. л. | |
оливкова олія – 50 мл |
Суп готується не дуже просто, але зате смак справжнього ресторанного страви!
Покроковий рецепт
Для початку приготування необхідно взяти куряче м’ясо і порізати дрібними кубиками. Налити в 3,5 літрову каструлю 1,5 л води, покласти туди м’ясо, зняти піну при закипанні.
Поки м’ясо вариться три цибулини почистити, порізати великими кубиками і обсмажити до золотавої скоринки на оливковій олії.
Викласти обсмажену цибулю в каструлю до м’яса, і поки воно кипить, порізати пластами гриби і злегка обсмажити на сковороді без масла, так щоб гриби втратили трохи води.
Гриби відставляємо в сторону, і починаємо займатися картоплею. Картоплю почистити і порізати дрібними кубиками, також додаємо в каструлю до м’яса і цибулі. Залишаємо варитися приблизно 20 хвилин.
Тим часом готуємо соус “Бешамель”. На сковороду викладаємо вершкове масло розтоплюємо і додаємо борошно. Добре перемішуємо. Вершки виливаємо в миску, додаємо воду і виливаємо на сковороду до муку, постійно помішуючи, щоб вийшло якомога менше грудочок.
Мені знадобилося ще додавати воду на сковороду. Необхідно довести соус до однорідного стану і відставити у бік.
Тепер потрібно в блендері перебити м’ясо з картоплею і цибулею. Після чого в каструлю викласти соус і долити кип’яченої води до краю каструлі.
Тепер викласти гриби в каструлю. Посолити, додати грибну приправу, сушений кріп і перець горошок. Прокип’ятити кілька хвилин.
Налити суп у тарілку, дати трохи охолонути і подавати на стіл.
Всім приємного апетиту!