Курячий суп з вермішеллю

Курячий суп з вермішеллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Урізноманітніть домашнє обіднє меню смачним першою стравою – супом, приготованим з курки з локшиною. Реалізація рецепту не займе багато часу, а ваші домочадці точно не залишаться голодними.

Інгредієнти

Курка – 300 гр
Вода – 2 л
Картопля – 2 штуки
Морква – 1 штука
Ріпчаста цибуля – 0,5 штуки
Рослинне масло – 3 столові ложки
Вермішель – 50 гр
Зелень – 3-4 гілочки
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Курячий суп з вермішеллю

Для приготування бульйону, на основі якого буде готуватися смачний супчик з вермішеллю, можна взяти будь-яку частину птиці: крила, філе, стегенця, спинку. Час варіння бульйону – індивідуально, залежить від якості курячого м’яса. Якщо у вас молода свіжозаморожена курочка, то для приготування бульйону достатньо буде і 30 хвилин після закипання. Для домашньої курки час може збільшитися.

Крім курки і вермішелі в супі будуть використовуватися овочі: картопляні бульби, морква і ріпчаста цибуля. Смак готового супу з куркою та локшиною можна урізноманітнити свіжої або сушеної зеленню та спеціями. Готуємо всі необхідні продукти для приготування курячого супу згідно зі списком запропонованих інгредієнтів, починаємо готувати перше блюдо.

Покроковий рецепт

Конкретно в даному рецепті для приготування бульйону використана ½ частину курячої грудки. Промиваємо куряче м’ясо під проточною водою, перекладаємо в каструлю. Продукт заливаємо холодною водою і ставимо на сильний вогонь. Як тільки вода почне закипати, обов’язково прибираємо з поверхні пінку, вогонь зменшуємо. Варимо курячу грудку до готовності. Бульйон в процесі приправляємо сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Готове куряче м’ясо виймаємо з каструльки, ставимо остуджуватися. Переходимо до підготовки інших інгредієнтів супу.

Очищаємо овочі: картоплю і картоплю від шкірки, цибулю (половинку) – від лушпиння.

Очищені картопляні бульби для супу подрібнюємо у формі невеликих шматочків або кубиків. Картопляну нарізку переправляємо в курячий бульйон. Варимо майже до готовності (залежно від сорту коренеплоду буде потрібно від 10 до 20 хвилин).

Паралельно готуємо піджарку для супчика. Натираємо підготовлену моркву, а цибулю дрібно рубаємо.

Переливаємо на сковороду невелику кількість рослинного масла. Підігріваємо його. Подрібнені овочі для піджарки викладаємо в гаряче масло. Перемішуємо моркву і цибулю в процес смаження. Доводимо овочі до м’якості та легкого піджареної. Підготовлену овочеву пасеровку відправляємо в каструлю, продовжуємо варити хвилин 5.

Далі відміряємо потрібну кількість вермішелі. Перекладаємо вермішель в каструлю, відразу перемішуємо, щоб макаронні вироби не зібралися в грудку. Варимо макарони (у нас вона дрібна) хвилин 5. Також орієнтуємося на поради виробника при варінні вермішелі (дивимося на зазначення на упаковці).

У завершенні приготування супу з куркою та локшиною промиваємо зелень і на обробній дошці дрібно рубаємо її. Додаємо зелену нарізку в готовий суп. Пробуємо страву на смак, за необхідності присмачую чорним меленим перцем або іншими улюбленими спеціями, солимо. Додаємо подрібнене куряче м’ясо остигле.

Апетитний смачний супчик на курячому бульйоні готовий! Приємної вам трапези!