Обсмажимо консервований тунець з горошком і змішаємо з кускусом і спеціями
Інгредієнти
Кускус – 150 гр | |
Тунець консервований – 100 гр | |
Горошок зелений – 80 гр | |
Корінь імбиру – 1 см | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Каррі – За смаком | |
Сіль – За смаком | |
Перець – За смаком | |
Оливкова олія – 3 ст. л. |
Багату спадщину арабської кухні: кускус у всіх видах. Дуже смачно, дуже швидко готувати і можна їсти як в теплом, так і в холодному вигляді, так що підійде як обід на роботу або на пікнік у вихідний
Покроковий рецепт
Кип’ятимо воду, насипаємо кускус в глибоку миску. Врахуйте, що готовий кускус збільшиться в об’ємі щонайменше вдвічі
Коли вода закипить заливаємо кускус (приблизно 1:1), додаємо 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець і каррі і закриваємо харчовою плівкою на 5-8 хвилин
Тим часом ставимо глибоку сковорідку на вогонь, вливаємо 2 ст. л. масла і висипаємо горошок, обсмажуємо 5 хвилин
Додаємо тунець з банки і обсмажуємо ще кілька хвилин
Чистимо корінь імбиру і трьом на тертці
Готовий кускус збиваємо виделкою – він повинен вийде м’яким і розсипчастим і висипаємо в сковороду
Додаємо цукор і імбир і обсмажуємо пару хвилин
Регулюємо сіль і перець і страва готова! Приємного апетиту