Кутя різдвяна на перловке

Кутя різдвяна на перловке – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, простий рецепт різдвяної куті на перловке.

Інгредієнти

Перлова крупа – 1 ст.
Родзинки – 200 г
Мак – 100 г
Горіхи волоські – 12-15 шт.
Мед – 2 ст. л .
Вода – 50 мл

Як приготувати різдвяна Кутя на перловке

Різдво – найсвітліше свято в році, коли всі члени сім’ї збираються за одним столом, щоб відзначити день народження Христа. І, звичайно ж, готують традиційні 12 пісних страв. Жоден Різдвяний стіл не обходиться без куті головного символу святкового столу разом з узваром. Зазвичай кутю готують на пшеничній крупі. Я пропоную варіант з перловкою – виходить теж дуже смачно, і вносить трохи різноманітності в традиційні страви.

Покроковий рецепт

1. Перлову крупу добре промити, залити водою і варити до готовності. Щоб перловка зварилася швидше, замочіть її на ніч перед приготуванням куті.


2. Мак розмолоти в кавомолці. Родзинки промити, залити окропом і дати вистоятися, поки не стане м’яким.

3. Горіхи очистити від шкаралупи і порізати на маленькі шматочки. Можна перемолоти в кавомолці на не дуже дрібні шматочки.

4. У чашці розвести мед з водою. Пробуйте – якщо недостатньо солодко, можна ще додати меду.

5. Всі інгредієнти додати перлову крупу і добре розмішати. Кутя готова до подачі!