У готове блюдо ви можете додати горіхи, цукати і мед

Інгредієнти
| Рис шліфований довгий – 200 грам | |
| Курага – 10 шт | |
| Родзинки – 35 грам | |
| Журавлина сушена – 25 грам | |
| Вода – 600 мл | |
| Мед – за смаком |
Як приготувати Кутю з рису до Святвечора
Кутя здавна є традиційним блюдом слов’ян, що готуватися шостого січня – Святвечір, на переддень Різдва. Його готують з цільних зерен рису, пшениці, ячменю . Традиційного в нього додають сухофрукти, мак і варення, мед і молоко. У цьому рецепті я хотіла б представити рецепт кутя з рису і сухофруктів.
Покроковий рецепт

Відваріть рис в протягом 15-20 хвилин(до повного википання води).

Тим часом як вариться рис, поріжте сухофрукти і залийте окропом і залиште на кілька хвилин. Злийте воду в окрему ємність, не виливайте!

Додайте в готовий рис сухофрукти та мед. Перемішайте.

Викладіть кутю на тарілку і полийте узваром, що ми зливали з сухофруктів. Блюдо готове.
Приємного апетиту і щасливого Різдва!
