У готове блюдо ви можете додати горіхи, цукати і мед
Інгредієнти
Рис шліфований довгий – 200 грам | |
Курага – 10 шт | |
Родзинки – 35 грам | |
Журавлина сушена – 25 грам | |
Вода – 600 мл | |
Мед – за смаком |
Кутя здавна є традиційним блюдом слов’ян, що готуватися шостого січня – Святвечір, на переддень Різдва. Його готують з цільних зерен рису, пшениці, ячменю . Традиційного в нього додають сухофрукти, мак і варення, мед і молоко. У цьому рецепті я хотіла б представити рецепт кутя з рису і сухофруктів.
Покроковий рецепт
Відваріть рис в протягом 15-20 хвилин(до повного википання води).
Тим часом як вариться рис, поріжте сухофрукти і залийте окропом і залиште на кілька хвилин. Злийте воду в окрему ємність, не виливайте!
Додайте в готовий рис сухофрукти та мед. Перемішайте.
Викладіть кутю на тарілку і полийте узваром, що ми зливали з сухофруктів. Блюдо готове.
Приємного апетиту і щасливого Різдва!