Капусту шаткуємо або режим ножем на тонкі смужки. Моркву я тру на тертці для моркви по-корейськи.
До капусти додаємо моркву, сіль, цукор, лавровий лист, горошини запашного перцю, кмин.
Прямо на столі капусту добре перемішуємо, але не перетираємо.
Готуємо ємність, я віддаю перевагу каструлю. Щільно закладаємо в неї капусту. Чистим відрізу полотна або серветкою накриваємо капусту, зверху кладемо тарілку і банку з водою для преса.
Така конструкція повинна знаходитися дві доби в приміщенні при температурі 20 – 22 градуси.
Через це час капусту викласти у великий таз і добре перемішати, щоб вийшла з неї гіркоту. Дати постояти з півгодини, скласти назад в каструлю і винести на холод. Через два дні капуста готова.
Така капуста стане відмінною закускою. А так само з такої капусти готують різні страви: начинка для вареників та пирогів, тушкована капуста, капусняк, вінегрет і т. д.
Рекомендую приготувати капусту по цьому рецепту.
Приємного апетиту!