Дане блюдо краще готувати в сковороді “ВОГ”, але якщо немає такої, то в казані в якому ви тушкуйте овочі.
Інгредієнти
яловичина м’якоть – 400 гр будь-яке м’ясо по учиненню | |
цибуля ріпчаста – 1 шт середня | |
перець болгарський – 2 шт кожного кольору | |
перець полугорький – 1 шт за бажанням | |
морква – 1 шт середня | |
редька (дайкон) – 1 шт 300 гр | |
картопля – 1 шт | |
помідори – 3 шт середнього розміру, можна замінити томатом | |
сіль – 5 гр соліть за смаком | |
масло рослинне – 30 г соняшникова або будь-яке інше | |
зелень будь – 10 гр | |
локшина”яєчна” – 500 гр візьміть будь-яку, яку любите |
Лагман-це національне блюдо сходу! У будь-якого східного народу є свій рецепт лагмана і їх безліч. Сьогодні приготуємо рецепт лагмана по домашньому, без претензії бути близькими до оригіналу, так як локшину тягнути не будемо, а зваримо готову.
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти , овочі почистимо, м’ясо моєму.
М’ясо ріжемо соломкою, всі овочі теж ріжемо тонкою соломкою, цибулю і помідори ріжемо кубиком.
Ставимо розігрівати вог або казан, наливаємо олію і накаливаем його, кладемо м’ясо, будьте обережні, м’ясної сой може бризнути, обсмажуємо поки не посвітлішає, буквально хвилину, ретельно перемішуємо. Кладемо нарізану кубиками цибулю.
Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин, після чого кладемо редьку (дайкон) і картоплю. Якщо овочі будуть прилипати до дна, додайте трохи води, дві столові ложки, не більше, якщо мало масла, додайте трохи олії… Тушкуємо на великому вогні буквально хвилини 3 – 4.
Обов’язково перемішуйте, що б ні чого не підгоряло, наступного кладемо моркву, тушкуємо ще 5 хвилин…
Після того як частина овочів потушилось кладемо болгарський і за бажанням полугорький перець, все знову ретельно перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини…
І тільки потім кладемо помідори, перемішали, посолили, поперчили накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо хвилин на 5-6, що б томати і все овочі віддали свій сік .
Зараз потрібно поставити воду для того що б зварити локшину, бо дійство йде до ув’язнення. Відкриваємо кришку і тушковані овочі заливаємо гарячим бульйоном або крутим окропом з чайника. Кількість рідини не пишу навмисне, хто любить щоб бульйону було багато, хто любить по суші… В цей момент потрібно покласти рубаний часник, закрити кришкою, після того як закипить тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 7-10
Перед тим як вимкнути, кладемо свіжу зелень, якщо зелень була сушена , то її потрібно класти трохи раніше, пробуємо на сіль… Варимо локшину, відкидаємо на друшляк, не промиваємо!!! На дно тарілки кладемо локшину, зверху викладаємо підлив! Все, можна приступати до трапези! Всім приємного апетиту!!!