Лагман в домашніх умовах

Лагман в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний азіатський суп готується з баранини, овочів та спеціальної домашньої локшини.

Інгредієнти

Баранина – 750 гр
Картопля – 3 штуки
Морква – 1 штука
Помідори – 2 штуки
Перець – 1 штука
Борошно – 300 гр
Яйця – 2 штуки
Цибуля – 2 штуки
Часник – 2 зубчики
Томатна паста – 2 столові ложки
Масло рослинне – 3 столові ложки
Сіль – за смаком
Приправи для Лагмана» (чорний перець, куркума, кінза, червоний перець) – 1 чайна ложка
Зелень – пару гілочок кропу або петрушки

Як приготувати Лагман в домашніх умовах

Одне з відомих і улюблених багатьма страву східної кухні «Лагман» можна також приготувати і в домашніх умовах в якості першого або другого блюда. Все залежить від густоти.
В даному конкретному випадку буде приготовано перше блюдо.

Покроковий рецепт

Локшину для цієї страви необхідно приготувати заздалегідь. Для цього потрібно замісити тісто на основі борошна та яєць, додавши трохи солі. Після замісу тісто необхідно помістити в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачати коло, нарізати тісто на смужки, і змочити руки в олії, скачати їх в локшину, поступово витягаючи. Залишити на 30 хвилин в холодильнику і знову витягати, поки шматочки не стануть тоненькими.

Підготувати м’ясо: відокремити м’якоть від кісток, м’якоть дрібно нарізати. З кісток зварити бульйон. Паралельно з цим готуємо другу частину лагмана. В чавунній сковорідці підсмажуємо баранину на рослинному маслі і на сильному вогні, постійно перевертаючи 3-4 хвилини, додаємо моркву, нарізану соломкою, постійно помішуємо 2-3 хвилини. Додаємо дрібно нарізану цибулю, перемішуємо. Додаємо картоплю, томатну пасту, перець, помідори, зелень, солимо і посипаємо приправами. Наливаємо трохи бульйону і тушкуємо 1.5 години.

У бульйоні відварюємо 5 хвилин локшину, додаємо до неї соус. Протушиваем протягом 5 хвилин, додаємо часник і зелень. Вимикаємо плиту. Трохи наполягаємо. Розливаємо по глибоких тарілках, намагаємося, щоб у кожну порцію потрапили шматочки м’яса, локшина, овочі.