Лагман з свинини – дуже смачне і ароматне блюдо, яке за цим рецептом приготувати дуже легко просто.
Інгредієнти
свиняча вирізка – 1 кг. | |
цибуля – 1 шт. | |
морква – 1 шт. | |
помідор свіжий – 1 шт. | |
томатна паста – 1 ст. л. | |
часник – 3 зубчики | |
перець болгарський – 1 шт. | |
картопля – 2-3 шт. | |
сіль – 3 ч. л. | |
перець чорний мелений – за смаком | |
перець червоний мелений – 0,5 ч. л | |
сушений кріп – 1 ч. л | |
сушена петрушка – 1 ч. л. | |
Локшина готова для Лагмана – 1 пачка | |
вершкове масло – 50 р. |
Лагман – узбецьке народне блюдо. Багато господині трохи змінюють класичний рецепт лагмана під себе і своїх домочадців. Мій рецепт не виняток. По-перше цей рецепт простий тим, що локшину можна купити в магазині, не витрачаючи на її приготування багато часу. По-друге є деякі нюанси в плані нарізки овочів і додавання приправ, які це нюанси пропоную вам дізнатися з мого рецепту.
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти. Очищаємо овочі від шкірки, промиваємо м’ясо під холодною водою і витираємо насухо паперовими рушниками
М’ясо нарізаємо тонкими смужками
Відразу нарізаємо дрібно цибулю (хто любить побільше, нарізає крупно, щоб відчувався у страві)
Розігріваємо казан, додаємо рослинне масло, додаємо в казан м’ясо разом з цибулею
Перемішуємо м’ясо і цибулю (продовжуємо обсмажувати на сильному вогні)
Додаємо сіль, перець чорний мелений, червоний мелений перець і все ретельно перемішуємо, продовжуємо обсмажувати м’ясо до золотистого стану
Поки м’ясо смажиться помідор нарізаємо соломкою
Дрібно нарізаємо часник
Підготовлені помідори і часник відправляємо до м’яса
Все перемішуємо, і в процесі нарізання овочів теж помішуємо, щоб не пригоріло, так як смажиться м’ясо на сильному вогні
Картоплю нарізаємо середньої соломкою
Додаємо до м’яса
І все перемішуємо
Болгарський перець нарізаємо соломкою
Додаємо до м’яса і все перемішуємо
Тонкою соломкою нарізаємо свіжу моркву, нарізку потрібно проводити максимально швидко, не забуваючи помішувати м’ясо з овочами, так як вони продовжують смажитися на сильному вогні.
Додаємо моркву до м’яса з овочами і все перемішуємо
Додаємо томатну пасту і перемішуємо
Додаємо сушену петрушку, кріп і приправу ( у мене звичайна класична приправа для м’яса) Все перемішуємо
У казан з м’ясом і овочами наливаємо кип’ячену воду (води має бути на 2 пальця вище м’яса з овочами)
Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на слабкий, і тушкуємо всі 40 хвилин.
Щоб не забути, встановіть таймер на своїй плиті або на телефоні, і можна сміливо займатися іншими справами, не переживаючи, що овочі переваряться і перетворяться на кашу 🙂
Приступимо до приготування локшини. Набираємо в каструлю холодну воду і ставимо на плиту на сильний вогонь до закипання
Локшина магазинна, спеціально для лагмана, у мене ось така
Після закипання підсолюємо воду, і відправляємо туди локшину. Варимо 10 хвилин ( або як зазначено на пачці) зазвичай час приготування локшини стандартне.
Відкидаємо локшину на дуршлак, промиваємо гарячою водою.
В локшину додаємо рослинне масло, перемішуємо
Наше м’ясо з овочами вже готове. Додаємо туди свіжу зелені і перемішуємо
Щоб подати страву на дно тарілки кладемо локшину, а зверху м’ясо з овочами в підливі/ Лагман готовий . Приємного апетиту!