Лазанья Болоньєзе з фаршем

Лазанья Болоньєзе з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Знадобляться сковорода, маленька каструля і прямокутна посуд для духовки

Інгредієнти

Макаронні листи для лазаньї – 9 шт
Фарш м’ясний – 400 гр
Помідор – 1 шт
Томатна паста – 2 ст л
Цибуля – 1 шт
Молоко – 300 мл
Сир – 150 гр
Масло вершкове – 50 гр
Борошно – 1 ст л
Сіль – За смаком
Спеції – За смаком

Як приготувати Лазанья Болоньєзе з фаршем

Лазанья – це не так складно, як здається на перший погляд! Даний рецепт навчить вас готувати смачну лазанью. Освоївши її, ви зможете додавати інгредієнти на свій смак, тим самим різноманітите ваше меню.

Покроковий рецепт


Підготовка начинки: нарізати дрібно цибулю, обсмажити. До цибулі додати фарш, посолити, поперчити. Обсмажувати до тих пір, поки не піде основна волога. Нарізати дрібно помідори, додати до фаршу разом з томатною пастою і спеціями. Добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 5-7 хвилин.

Соус Бешамель: у каструлі розтопити вершкове масло і вмішати в нього борошно. Потім влити молоко, додати сіль, перець, сухі трави. Помішуючи довести до кипіння. Соус готовий!


Формування страви: дно прямокутної форми змастити олією і викласти на нього три макаронних листа в ряд, щільно один до одного. Листи змастити соусом Бешамель, потім викласти шар фаршу і трохи посипати сиром. Далі покласти другий шар листів, змастити соусом, викласти фарш, посипати сиром.

Викласти останній шар листів, рясно полити соусом Бешамель і рясно посипати сиром. Поставити блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.


Дістати страву з духовки, накрити фольгою і дати постояти близько півгодини, щоб лазіння була більш м’яка.