Ось і прийшов час робити овочеві заготовки на зиму. Одним з поширених рецептів на зиму є Лечо. Ми до нього звикли і навіть не замислюємося, що Лечо – Угорське блюдо.
Інгредієнти
Томатів (помідор) – 2кг | |
Моркви – 3кг | |
Середніх цибулин – 10-12шт. | |
Болгарського перцю – 3кг | |
Цукру – 1 стакан | |
Рослинного масла – 1 стакан | |
9%оцту – 100 грам | |
Сіль – 2ст. ложки | |
Часник – 2-3 зубчики |
Для приготування цієї страви нам знадобляться: томати (помідори), болгарський перець, морква і цибуля. Для гостроти і смаку можна додати часник, лавровий лист, гіркий і запашний перець. Я ще додавала суміш перців. Чітко правильного рецепту приготування Лечо – ні. Кожна господиня готує його по своєму смаку. Не зради залишаються тільки основні продукти.
Покроковий рецепт
Томати – збити блендером, проварюємо 15 хв
Морква режим соломкою і додаємо в киплячий томат. Проварюємо ще 30 хвилин.
Цибуля режим півкільцями і відправляємо до томату й моркви. Варимо хвилин 15.
У рослинне масло додаємо оцет, цукор, сіль, суміш перцем і подрібнений часник.
Все змішуємо і додаємо в каструлю
Болгарського перцю закладаємо останнім і варимо приблизно 20 хвилин або до готовності перцю.
Розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо кришкою.
Приємного апетиту.