Легкий щавлевий суп без мяса

Легкий щавлевий суп без мяса – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку підготуємо продукти для щавельного супу. Картоплю, цибулю та моркву (якщо берете свіжу) очистити і вимити. Щавель – якщо свіжий також промити під проточною водою, погані листя викинути.

Поставити нагріватися воду, тим часом нарізати овочі для зеленого борщу. Картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Цибулю дрібно кришимо.

Моркву тремо на тертці. В даному випадку використовується заморожена попередньо натерта морква. Відправляємо овочі у воду і чекаємо закипання, після чого зменшуємо вогонь і варимо до готовності картоплі – це близько 20 хвилин.

Поки овочі варяться, підготуємо інші продукти для зеленого борщу. Щавель поріжемо соломкою, якщо він свіжий, або просто відкриємо банку, якщо це консервована заготовка.


Яйце розіб’ємо в чашку, додати необхідну кількість солі, 100 мл води і взобьем все це виделкою до появи невеликої піни.

Коли овочі зваряться, додамо до них щавель і доведемо до кипіння.

Потім, постійно помішуючи, тонкою цівкою увіллємо яєчну суміш і, не припиняючи помішувати, доведемо до кипіння. Після цього накриємо суп кришкою, вимкнемо вогонь і залишаємо хвилин на 5. Щавлевий суп готовий. Приємного апетиту!