Прекрасний літній перекус.
Інгредієнти
морська сіль дрібного помелу – за смаком | |
ароматне масло оливкове або арахісове – три ст. ложки | |
печінка куряча – 320 г | |
розм’якшене вершкове масло солодке – за смаком | |
свіжовіджатий сік лимонний – три ч. ложки | |
добірна смородина червона соковита – одна велика жменя | |
велике зелене яблуко спіле – одна штука | |
суміш з різних видів листового салату – дві жмені |
Салат з смородини з зеленим соковитим яблуком і курячою печінкою виходить ситним і абсолютно незвичайним смаком.
Покроковий рецепт
Видалити у промитого яблука шкірку, потім соковиту м’якоть нарізати тонкими скибочками, перекласти в сковороду нарізану фрукт, обсмажити в солодкому вершковому маслі з усіх боків до рум’яного відтінку. Далі запашні яблучні скибочки перекласти в салатник, а замість них на тій же сковороді підсмажити промиту курячу печінку, в кінці смаження, присипати цей субпродукт невеликою кількістю солі.
Суміш з різних салатних листя дуже ретельно промити, підсушити і перекласти разом з смаженої курячої печінкою в той салатник, де знаходяться яблучні шматочки.
Промити червону смородину, пересипати ці ягоди в салатник, далі приготований салат полити заправкою, приготовленою з лимонного соку і арахісового або оливкової олії, перемішати і відразу ж подавати до столу.