Легкий торт з печива савоярді з яблучним пудингом

Легкий торт з печива савоярді з яблучним пудингом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки і видаляємо тверду серединку з насінням. Рубаємо очищені фрукти дрібним кубиком. Складаємо яблучні кубики в каструльку, додаємо білий цукровий пісок, вливаємо лимонний і яблучний сік. Відправляємо каструльку з фруктами на вогонь, доводимо її вміст до кипіння, посуд накриваємо кришкою і тушкуємо фрукти приблизно 15 хвилин.

Порошковий ванільний пудинг або кукурудзяний крохмаль з ваніліном, необхідно розвести в невеликій кількості води, розмішуємо, важливо, щоб у суміші не було грудочок.

Тонкою цівкою вводимо розведену пудингову суміш до ловлення яблук, додаємо дрібку меленої, ароматною кориці, дуже ретельно розмішуємо.
Яблучна маса починає швидко густіти, активно розмішуємо її, щоб вона не підгоріла.

Роз’ємну форму діаметром 18-24 см, застеляємо харчовою плівкою, викладаємо половину печива Савоярді, при бажанні його можна розламати на дві частини.
На шар печива викладаємо половину гарячої, запашної яблучної начинки. На шар з яблучної начинки кладемо залишилися Савоярді. На наступний шар Савоярді знову викладаємо ароматну яблучно-пудингову начинку.

Відправляємо торт охолоджуватися мінімум на 6 годин. Готовий яблучний тортик можна прикрасити м’ятою, мелісою або просто присипати цукровою пудрою/ корицею. Приємного апетиту!