Лимонний пиріг

Лимонний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів кисленькой випічки пиріг багатий вітаміном C. Корисне і поживне блюдо, не шкодить фігурі.

Інгредієнти

вершкове масло – 100 гр
борошно – 170 гр
цукор – 250 гр
яйця – 7 шт
вода – 1 сл ложка
сік – 5 лимонів
цедра – 3 лимонів
вершки – 150 гр

Як приготувати Лимонний пиріг

Не секрет, що пироги люблять як діти, так і дорослі. Жодне топжестве не обходитися без цього виду випічки. Особливою популярність серед любителів десертів, користуються пироги з лимонною кислинкою.

Покроковий рецепт

Для тіста: змішати в мисці масло, борошно, 1 жовток, 2 столові ложки цукру, воду.

Замісити з цих інгредієнтів тісто. Сформувати в кулю. Закрити плівкою і прибрати на 20 хвилин в холодильник, поки буде готуватися начинка.

Залишилися яйця, цукор, сік і цедру лісона, змішати лопаткою і залишити на 5 хвилин постояти.

Тим часом, дістати тісто з холодильника. Змастити форму маслом і розкачати пласт, перекласти пласт у форму.

Накрити тісто пергаментним папером і посипати зверху горох, щоб тісто не роздулося, відправити в розігріту духовку на 15 хвилин. Потім витягнути і прибрати горох, знову відправити тісто в духовку на 15 хвилин. В начинку влити вершки і перелити всю начинку поверх тіста, попередньо процідивши. Відправити блюдо в духовку на 30 хвилин. Якщо начинка схопилася і стала схожа на омлет, значить страва готова.

Залишити пиріг остуджуватися на пів години. Посипати цукровою пудрою і прикрасити за бажанням. Приємного апетиту.