Для любителів кисленькой випічки пиріг багатий вітаміном C. Корисне і поживне блюдо, не шкодить фігурі.
Інгредієнти
вершкове масло – 100 гр | |
борошно – 170 гр | |
цукор – 250 гр | |
яйця – 7 шт | |
вода – 1 сл ложка | |
сік – 5 лимонів | |
цедра – 3 лимонів | |
вершки – 150 гр |
Не секрет, що пироги люблять як діти, так і дорослі. Жодне топжестве не обходитися без цього виду випічки. Особливою популярність серед любителів десертів, користуються пироги з лимонною кислинкою.
Покроковий рецепт
Для тіста: змішати в мисці масло, борошно, 1 жовток, 2 столові ложки цукру, воду.
Замісити з цих інгредієнтів тісто. Сформувати в кулю. Закрити плівкою і прибрати на 20 хвилин в холодильник, поки буде готуватися начинка.
Залишилися яйця, цукор, сік і цедру лісона, змішати лопаткою і залишити на 5 хвилин постояти.
Тим часом, дістати тісто з холодильника. Змастити форму маслом і розкачати пласт, перекласти пласт у форму.
Накрити тісто пергаментним папером і посипати зверху горох, щоб тісто не роздулося, відправити в розігріту духовку на 15 хвилин. Потім витягнути і прибрати горох, знову відправити тісто в духовку на 15 хвилин. В начинку влити вершки і перелити всю начинку поверх тіста, попередньо процідивши. Відправити блюдо в духовку на 30 хвилин. Якщо начинка схопилася і стала схожа на омлет, значить страва готова.
Залишити пиріг остуджуватися на пів години. Посипати цукровою пудрою і прикрасити за бажанням. Приємного апетиту.