Цей десерт можна приготувати в 3 етапи:
1) тестова основа
2) приготування начинки
3) прикраса з меренги
Інгредієнти
Тестова основа: | |
борошно – 300 г | |
масло вершкове – 160 г | |
ваніль – 5 г | |
жовтки – 3 штуки | |
цукрова пудра – 130 г | |
сіль – 1\4 чайної ложки | |
Начинка для пирога: | |
цукор – 390 г | |
вершки (33%) – 300 г | |
яєць – 9 штук | |
лимон – 4 штуки | |
Для меренги: | |
цукор – 120 г | |
вода – 60 | |
білки – 2 штуки яєчні |
Прекрасний яскравий освіжаючий лимонний десерт, який прикрасить будь-який стіл.
Покроковий рецепт
приготування тіста
Взяти інгредієнти для тестової основи. Просіяне борошно змішати з топленным маслом і сіллю, окремо змішати пудру з жовтками додавши ванілін, влити жовтки в борошняну суміш, замісити тісто. Загортаємо тісто в плівку і залишити в холодильнику на 1 годину. Розкачати тісто і викласти його у форму для випічки наколоти тісто виделкою, накрити пергаментним папером і викласти зверху прес (я використовувала велику сіль, можна квасоля). Випікати 20 хвилин при 190 градусах, потім прибрати прес і випікати ще 5 – 6 хвилин.
приготування начинки
Приготуємо начинку. Змішати цукор з вершками, додати яйця, сік і цедру лимона все перемішати і нагріти на водяній бані до 60 градусів, пропустити через сито і залити пісочну основу випікати 40 хвилин при температурі 125 градусів.
приготування меренги
Отже, тепер приготуємо меренгу. Збити білки в легку піну і влити в заварений сироп з цукру і води, продовжувати збивати до повного охолодження меренги.
Прикрасити тарт меренгою і поставити в духову шафу на пару хвилин на режим гриль, щоб меренга підсушився.