Інгредієнти Ледачих голубців такі ж як і в звичайних, тільки спосіб підготовки капусти відрізняється. Завдяки цьому ми зекономимо час готування.
Інгредієнти
Фарш м’ясний – 800 гр Свинина, або свинина+яловичина, для діток краще курячий фар | |
Рис – 2/3 склянки | |
Морква – 2 шт Середніх розмірів | |
Цибуля – 3 шт Середніх розмірів | |
Капуста – 600 гр | |
Сіль – 1 ч. л | |
Перець – 0,5 ч. л | |
Томатна паста – 2-3 ст. л | |
Сметана – 2 ст. л | |
Борошно – 1 ст. л | |
Масло рослинне – 100 гр для смаження |
Голубці улюблене блюдо для багатьох. Але, це блюдо вимагає великого часу для приготування. Тому я опишу вам рецепт підлогу назвою “Ліниві голубці”, яке за смаком таке ж, але часу на приготування вимагає набагато менше. До речі, малюкам такий вид голубців подобається більше. Як правило, діти капусту не люблять і відкладають в сторону, а тут з’їдають не помічаючи її. Маленька хитрість від мами.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні для приготування продукти
Потім готуємо фарш. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку, додаємо половину прокрученных овочів – цибуля та морква. Солимо, перчимо. Другу половину овочевого фаршу обсмажуємо на рослинному маслі і теж додаємо в м’ясний фарш. Ретельно перемішуємо.
Капусту шаткуємо соломкою. Заливаємо її і рис гарячою водою хвилин на 15-20.
Змішуємо фарш, обсмажені овочі, капусту і рис, солимо. З отриманої маси формуємо подовжені у формі голубців, котлетки. Викладаємо їх у глибокий лист.
Готуємо заливку для голубців. Нарізану цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі до підлозі готовності, додаємо борошно і ще трохи підсмажуємо. Потім додаємо томатну пасту і сметану, розбавляємо кип’яченою водою і тримаємо на вогні до закипання. Готовою масою рівномірно заливаємо голубці і відправляємо їх духовку.
Запікати в духовці при температурі 180 градусів 45 хвилин. Подавати в гарячому вигляді зі сметаною. Приємного апетиту!