Листковий салат з грибами і овочами

Листковий салат з грибами і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перший шар нашого салату буде картопляним. Очищені картопляні бульби подрібнюємо, скориставшись теркою з великими отворами. Викладаємо картоплю на дно креманки. Цей шар слід змастити майонезом. Майонез можна взяти будь, особливих вказівок на рахунок цього продукту немає.

Далі піде шар зі смажених грибів. Краще посмажити гриби заздалегідь, щоб до моменту, коли їх потрібно буде укладати на картопляний шар, вони охололи. Смажити гриби слід, нарізавши тонкою соломкою на рослинному маслі. Періодично гриби перемішувати, щоб вони пожарились до рум’яного кольору з кожної сторони. Коли грибна піджарка охолоне, викласти її на картопляний шар. Змащувати грибний шар не потрібно.

Шар зі смажених грибів покриємо відвареної морквою. Очищену моркву натираємо.

Змащуємо морквяний шар майонезом.

Тепер займемося вареними курячими яйцями. На цьому кулінарному кроці нам потрібні тільки білки. Натираємо їх на крупній тертці. Викладаємо шар.

Дрібно рубаємо свіжу зелень. У конкретному рецепті використаний кріп. Заздалегідь його слід промити і обсушити паперовим рушником. Зелений шар також змащуємо майонезом.

Залишився курячий жовток натираємо. Присипаємо жовтої крихтою верх грибного салату.

Додатково прикрашаємо салат половинками маслин без кісточок (цей крок – за бажанням). Смачний листковий салат зі смаженими грибами готовий! Приємного апетиту!