Листковий салат з оселедцем

Листковий салат з оселедцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Заздалегідь відварюємо для листкового салату картоплю і курячі яйця. Причому, картопляні бульби слід варити, не зрізуючи шкірку – «в мундирі», трохи приправивши сіллю. Відварені інгредієнти поставити прямо в каструлі під струмінь холодної води. Даний кулінарний прийом дозволить очистити продукти для салату без проблем. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, можна приступати до формування листкового рибного салату. Очищений картопля подрібнюємо на крупній тертці. Викладаємо перший шар салату з натертої картоплі. Цей шар змащуємо майонезом.

Наступний шар – рибний. Філе оселедця нарізаємо на дрібні шматочки. Розподіляємо рибну нарізку рівним шаром по картопляному ряду. Змащувати рибний шар не потрібно.

Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Дрібно рубаємо його. Покриваємо цибульним шаром ряд з оселедця. Шар змащуємо майонезом.

Очищаємо курячі яйця. Спочатку нам знадобляться тільки білки. Натираємо їх, викладаємо шар, який покриваємо майонезом.

Яблуко (краще взяти зелене) подрібнюємо аналогічним чином, тобто на тертці. Викладаємо яблучний шар. Його також присмачую майонезом.

Залишилися курячі жовтки натираємо на яблучний шар (тертку використовуємо з маленькими осередками). Цей шар не змащуємо.

Листковий салат з оселедцем практично готове. Бажано, щоб він просочився, тому краще його на годинку прибрати на полицю холодильника. При подачі листковий салат з оселедцем можна прикрасити гілочками свіжої зелені. Приємного вам апетиту!