Сьогоднішній борщ без м’яса. Влітку я більше люблю такі от дієтичні і легкі супи.
Інгредієнти
Вода – 2 літри | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Капуста – 300 г Це четвертинка качана | |
Картопля – 500 г Приблизно 4 середніх картоплини | |
Томатний соус – 1 ст. л. У мене Краснодарський на цей раз | |
Буряк – 250 гр | |
Розсипчастий бульйон – 1.5 ч. л. | |
Рослинне масло для піджарки – на око |
Цей рецепт підгледіла на одному з відвідуваних мною кулінарних сайтів і трохи модифікувала його під себе.
Покроковий рецепт
Ставимо воду закипати і відразу додаємо туди приправу. Я взяла розсипчастий курячий бульйон.
Шаткуємо капусту, нарізаємо невеликими кубиками (або іншим зручним способом) картоплю і відправляємо в каструлю.
Пасеруємо на одній сковороді дрібно порізану цибулю і крупно натерту моркву. У мене в морозилці вони завжди заготовлені в порційних пакетах, так виходить швидше. Готову зажарку теж відправляємо до бульончику.
У цю ж сковорідку кладемо буряк, нарізаний соломкою (я іноді купую вже готову) і томатну пасту. Готуємо на повільному вогні періодично помішуючи. Через 5 хвилин додаємо те, що вийшло до майже готового супчику.
Після введення останнього інгредієнта залишаємо каструлю під закритою кришкою доходити ще на 15 хвилин. Подаємо зі сметаною, прикрасити зеленню і підсолити за смаком. Супчик вийшов досить густий і дуже смачний!