Літній десерт з полуницею, вівсяним печивом і м’яким сиром
Інгредієнти
Вівсяне печиво – 3 штуки | |
Полуниця – 200 гр. | |
М’який сир – 300 гр. | |
Сметана – 100 гр. Сметану можна замінити йогуртом |
Коли приходить літо, пропадає охота є щось важке, гаряче, калорійне, а хочеться чогось ніжного, легкого і повітряного, як квітка кульбаби. Благо на городах вже дозріла перша літня ягода – полуниця. Її чудовий смак і аромат відразу ж дає відчути, що справжнє літо вже тут, поруч. Так що треба готуватися до пляжного сезону. А значить, нам неодмінно потрібно тримати себе у формі. Але як же буває важко відмовитися від солодкого. В таких випадках приходять нам на допомогу смачні, але корисні десерти, як наприклад цей – з вівсяним печивом, м’яким сиром і королевою червня – полуницею!
Покроковий рецепт
1. У мене домашнє печиво з родзинками, можна взяти звичайне класичне – кришимо його і насипаємо на дно склянок. Ось і все – залиште трохи для прикраси зверху. У мене пішло 2 печива на дно, одне залишилося для прикраси.
2. М’який сир змішайте зі сметаною, щоб він став трохи рідині. Налийте ½ частину в склянку на крихту.
3. Полуницю добре промийте, трохи обсушити паперовим рушником, щоб прибрати надлишки води і наріжте маленькими кубиками. Насипте зверху на сир. Трохи утрамбуйте.
4. Потім знову шар сиру. Зверху посипте залишилася вівсяної крихтою.
P. S. Я не додаю цукру взагалі, але якщо ви вже зовсім без нього нікуди, то можете трохи додати. А краще замінити медом.