Лосось на пару в кунжутній маринаді

Лосось на пару в кунжутній маринаді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готувати стейки лосося з кунжутною пастою рекомендується в мультиварці на пару, рибка в цьому випадку вийде більш ніжною і придбає приємний тонкий горіховий смак.

Покроковий рецепт

Ретельно промити в прохолодній воді стейки лосося, підсушити їх рушником, потім посипати сумішшю з перчика і солі, полити соком апельсина, прикрити харчовою плівкою і залишити осторонь приблизно на двадцять хвилин.

У миску викласти кунжутную пасту, додати всі інгредієнти, крім салатного лука, збити гарненько блендером, накрити посуд з отриманої пряної кунжутною масою плівкою і на деякий час прибрати в сторону.

Що стосується салатного лука, то його потрібно почистити, потім дуже дрібно натерти, додати в ємність з кунжутною масою.

Змастити кунжутно-цибулевої масою обидва стейка, накрити плівкою і залишити хвилин на п’ятнадцять у спокої, щоб вони промариновались.

Кожен маринований стейк загорнути в шматок харчової фольги, виклавши на кожен шматочок лосося по кружку апельсина. Потім обидва згортка викласти в насадку для приготування їжі на пару, в каструльку мультиварки влити воду.

Готувати стейки лосося в кунжутною суміші на пару чверть години. Подавати приготовану рибку до столу в гарячому або охолодженому вигляді, поливши соусом і присипавши кунжутним насінням. Приємного апетиту!