Лосось в соусі з зеленим цибулею.
Покроковий рецепт
Цибулю очистити і дуже дрібно посікти. Помідори надрізати навхрест гострим ножем, обдати окропом і зняти з них шкірку.
Потім розділити їх на чотири частини, вирізаючи при цьому хвостики і видаляючи зернятка, м’якоть нарізати кубиками.
Зелену цибулю промити під холодною проточною водою, воду добре
струсити, цибулю посікти.
Рибний бульйон вимішати з вином і розігріти. В цей час шматки риби промити і осушити паперовим рушником. Скропити лимонним соком, потім приправити сіллю і перцем.
Філе вкласти в змазану жиром форму і змастити невеликою кількістю розтопленого вершкового масла з допомогою пензлика. Потім запікати в духовій шафі з кожної сторони, близько 5 хвилин. Готові філе вийняти і поставити в тепле місце.
У цей час розтопити в каструлі вершкове масло, підсмажити на ньому до прозорості нарізану кубиками цибулю.
При цьому потроху додавати борошно. Потім поступово підмішати гарячу суміш з рибного бульйону і вина, довести до кипіння і варити, безперервно перемішуючи, 5 хвилин.
В соус влити сметану, знову закип’ятити. Додати посічену зелену цибулю, м’якоть помідорів, нарізану кубиками, і вермут. В кінці приправити.
Соус розлити на підігріті тарілки, на нього укласти рибу.
До цієї страви радимо подавати молода картопля і свіжий салат.
Одна порція містить близько 35 г білків, 40 г жиру, 9 г вуглеводів = близько 559 ккал = 2340 кДж.