Мафіни з маскарпоне і журавлиною

Мафіни з маскарпоне і журавлиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста: –
Яйця курячі – 3 шт.
Цукор – 150 г
Борошно – 150-200 г
Розпушувач – 1 чайна ложка (або 1 чайна ложка гашеної в оцті соди)
Какао-порошок – 3 чайні ложки
Для крему: –
Маскарпоне – 150 г
Яйця курячі – 2 шт.
Цукор – 50 г
Журавлина – 1 склянка
Для прикраси: –
Шоколад –
Кондитерська посипання – або вафельні квіти

Як приготувати Мафіни з маскарпоне і журавлиною

Мафіни – це кекси з начинками, приготовані в формочках. Всі мафіни можна розділити на солодкі і не солодкі. Зазвичай не солодкі мафіни додають сир, овочі, рибу, ковбасу… Солодкі мафіни зустрічаються набагато частіше і в них можна додати все, що завгодно: шматочки шоколаду, цукати, насіння, фрукти, ягоди… Сьогодні пригощаю мафінами з журавлиною і сиром. Думаю, цей рецепт займе гідне місце у вашій кулінарній книзі. Мафіни з маскарпоне виходять повітряні і м’які.

Покроковий рецепт

Ингредиерты…


Приготувати тісто для мафін.
2 курячих яйця збити з 150 г цукру піску. Перемішати до розчинення цукру.

Додати 1 чайну ложку розпушувача (або 1 чайну ложку соди, гаченную в оцті) і 150 г просіяного борошна вищого сорту. Все перемішати. Тісто має вийти, як не густа сметана. Якщо тісто занадто рідке додайте ще 50 г просіяного борошна.

Розділити тісто на 2 частини. В одну частину додати 3 чайні ложки какао порошку, перемішати. (Другу частину залишимо білої, тобто нічого не додаємо).

Приготувати крем з маскарпоне. 2 курячих яйця збити з 50 г цукру піску за допомогою міксера (2-3 хвилини). Потім додати 150 г сиру маскарпоне, гарненько перемішати столовою ложкою чи виделкою (до однорідної консистенції).

Залізні формочки змастити вершковим маслом (якщо у вас силіконові форми, змащувати нічого не потрібно). У формочки викласти по 2 столові ложки шоколадного тіста . На тісто викласти трохи журавлини.

Потім викласти білого тіста. На тісто викласти трохи журавлини. (Я використовую суху журавлину. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, попереднє розморозьте її і дайте стекти зайвої рідини. Якщо свіжу – промийте, обсушіть і викладайте її на тісто згідно з рецептом).

На ягоду викласти трохи сирного крему з маскарпоне. Всього тісто має займати 2/3 форми, не більше, так як при випіканні воно ще підніметься. Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин або до готовності.

Виймати мафіни з журавлиною краще всього після того, як вони зовсім охолонуть. Готові маффіни полити розтопленим шоколадом, прикрасити вафельними квітами або кондитерської посипкою.

Приємного чаювання!