Інгредієнти
Для тіста: – | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Цукор – 150 г | |
Борошно – 150-200 г | |
Розпушувач – 1 чайна ложка (або 1 чайна ложка гашеної в оцті соди) | |
Какао-порошок – 3 чайні ложки | |
Для крему: – | |
Маскарпоне – 150 г | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 50 г | |
Журавлина – 1 склянка | |
Для прикраси: – | |
Шоколад – | |
Кондитерська посипання – або вафельні квіти |
Мафіни – це кекси з начинками, приготовані в формочках. Всі мафіни можна розділити на солодкі і не солодкі. Зазвичай не солодкі мафіни додають сир, овочі, рибу, ковбасу… Солодкі мафіни зустрічаються набагато частіше і в них можна додати все, що завгодно: шматочки шоколаду, цукати, насіння, фрукти, ягоди… Сьогодні пригощаю мафінами з журавлиною і сиром. Думаю, цей рецепт займе гідне місце у вашій кулінарній книзі. Мафіни з маскарпоне виходять повітряні і м’які.
Покроковий рецепт
Ингредиерты…
Приготувати тісто для мафін.
2 курячих яйця збити з 150 г цукру піску. Перемішати до розчинення цукру.
Додати 1 чайну ложку розпушувача (або 1 чайну ложку соди, гаченную в оцті) і 150 г просіяного борошна вищого сорту. Все перемішати. Тісто має вийти, як не густа сметана. Якщо тісто занадто рідке додайте ще 50 г просіяного борошна.
Розділити тісто на 2 частини. В одну частину додати 3 чайні ложки какао порошку, перемішати. (Другу частину залишимо білої, тобто нічого не додаємо).
Приготувати крем з маскарпоне. 2 курячих яйця збити з 50 г цукру піску за допомогою міксера (2-3 хвилини). Потім додати 150 г сиру маскарпоне, гарненько перемішати столовою ложкою чи виделкою (до однорідної консистенції).
Залізні формочки змастити вершковим маслом (якщо у вас силіконові форми, змащувати нічого не потрібно). У формочки викласти по 2 столові ложки шоколадного тіста . На тісто викласти трохи журавлини.
Потім викласти білого тіста. На тісто викласти трохи журавлини. (Я використовую суху журавлину. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, попереднє розморозьте її і дайте стекти зайвої рідини. Якщо свіжу – промийте, обсушіть і викладайте її на тісто згідно з рецептом).
На ягоду викласти трохи сирного крему з маскарпоне. Всього тісто має займати 2/3 форми, не більше, так як при випіканні воно ще підніметься. Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин або до готовності.
Виймати мафіни з журавлиною краще всього після того, як вони зовсім охолонуть. Готові маффіни полити розтопленим шоколадом, прикрасити вафельними квітами або кондитерської посипкою.
Приємного чаювання!