Ингредиерты…
Приготувати тісто для мафін.
2 курячих яйця збити з 150 г цукру піску. Перемішати до розчинення цукру.
Додати 1 чайну ложку розпушувача (або 1 чайну ложку соди, гаченную в оцті) і 150 г просіяного борошна вищого сорту. Все перемішати. Тісто має вийти, як не густа сметана. Якщо тісто занадто рідке додайте ще 50 г просіяного борошна.
Розділити тісто на 2 частини. В одну частину додати 3 чайні ложки какао порошку, перемішати. (Другу частину залишимо білої, тобто нічого не додаємо).
Приготувати крем з маскарпоне. 2 курячих яйця збити з 50 г цукру піску за допомогою міксера (2-3 хвилини). Потім додати 150 г сиру маскарпоне, гарненько перемішати столовою ложкою чи виделкою (до однорідної консистенції).
Залізні формочки змастити вершковим маслом (якщо у вас силіконові форми, змащувати нічого не потрібно). У формочки викласти по 2 столові ложки шоколадного тіста . На тісто викласти трохи журавлини.
Потім викласти білого тіста. На тісто викласти трохи журавлини. (Я використовую суху журавлину. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, попереднє розморозьте її і дайте стекти зайвої рідини. Якщо свіжу – промийте, обсушіть і викладайте її на тісто згідно з рецептом).
На ягоду викласти трохи сирного крему з маскарпоне. Всього тісто має займати 2/3 форми, не більше, так як при випіканні воно ще підніметься. Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин або до готовності.
Виймати мафіни з журавлиною краще всього після того, як вони зовсім охолонуть. Готові маффіни полити розтопленим шоколадом, прикрасити вафельними квітами або кондитерської посипкою.
Приємного чаювання!