Курка виходить ніжна, соковита, з нотками часнику і спецій.
Гарнір підійде будь-який, особливо добре підійде картопляне пюре або макарони. Так як мій маленький непосида воліє макарони, я приготую з ними.
Інгредієнти
Курка розчленована – 1,8 – 2 кг я взяла всі частини, крім грудки і коробки | |
Макарони – 1 пачка | |
Часник – 1 головка | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Перець чорний мелений – 1 ч. л. | |
Спеції – за смаком у мене приправа для курки і прованські трави | |
Майонез – 1 ст. л. | |
Олія – 0,5 склянки для смаження |
Напевно, ніхто не зможе відмовитися від смаженої курки з рум’яною скоринкою. Особливо якщо курка не доставляє багато клопоту, так і продуктів потрібно небагато. Хочу поділитися швидким рецептом смаженої курки на сковороді.
Покроковий рецепт
Курку обробити, помити і нарізати порційними шматками. Часник почистити, натерти на тертці. Замаринувати курку в суміші часнику, солі, перцю і приправ. Залишити на 1-2 години;
Через 1-2 години викласти курку на розпечену сковороду, змащену маслом, і обсмажити з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні (кришкою не накривати, інакше курка вийде тушкована, а не смажена). За 1 хв до готовності покласти майонез і перемішати;
Готову курку вийняти з олії. У сковороду з олією викласти заздалегідь відварені макарони і перемішати. Таким чином, макарони не будуть сухими і візьмуть в себе запах часнику і спецій;
Так як готову страву досить жирне, подавати його краще зі свіжими овочами. Приємного апетиту!