Макарони в м’ясо краще додавати злегка недоварені, таким чином вони доварятся вже з м’ясом і добре вбере в себе сік м’яса, моркви, цибулі і томатної пасти.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Макарони – 500 г | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Томатна паста – 2 ст. л | |
Аджика – 1 ст. л | |
Сіль, приправи – за смаком |
Макарони з м’ясом і сиром – неймовірно смачне і ситне блюдо. Рецепт приготування цієї страви дуже схожий на рецепт макаронів “по-флотськи”, однак замість тушонки або м’ясного фаршу в цьому рецепті ми будемо використовувати відварну яловичину.
Покроковий рецепт
Шматок яловичини нарізаємо маленькими шматочками, солимо і ставимо варитися. Так як шматки у нас невеликі, то варити м’ясо досить 40 хвилин.
Чистимо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо на кубики, моркву режим соломкою.
В окрему каструлю ставимо воду для макаронів. Після закипання води спускаємо макарони і варимо до напівготовності. Після відкидаємо макарони на друшляк.
У сковорідку наливаємо олію, добре розігріваємо і спускаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Відкидаємо м’ясо в друшляк, додаємо його до цибулі з морквою і тушкуємо п’ять хвилин. Далі додаємо 2 столові ложки томатної пасти і ложку аджики і гарненько перемішуємо і тушкуємо ще п’ять хвилин під кришкою.
З’єднуємо м’ясо з макаронами, добре перемішуємо і тушкуємо під кришкою на середньому вогні до повної готовності макаронів.
Готові гарячі макарони посипаємо тертим сиром. Приємного апетиту!