Для початку відміряємо потрібну кількість макаронних виробів для варіння. У каструлю наливаємо холодної води, ставимо на плиту кип’ятитися. Як тільки вода почне «булькати», приправляємо її сіллю, занурюємо у киплячу воду відміряну кількість макаронних виробів. Згідно з вказівками на упаковці виробника макаронних виробів відварюємо макарони до повної готовності.
Відварні макаронні вироби відкидаємо на друшляк і трохи промиваємо під холодною водою. Такий кулінарний прийом дозволить нашим макаронним виробам не злипнутися між собою.
Макарони, з яких злилася вся рідина, знову повертаємо в каструлю. Додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Перемішуємо.
Сир натираємо на середній або дрібній тертці.
Сирну стружку поміщаємо в каструлю до макаронів. Перемішуємо. Тримаємо на вогні буквально хвилинку. Під впливом високої температури сир швидко розплавиться.
Макарони з сиром подаємо до столу гарячими. Можна додатково до порції додати ковбасу або овочевий салатик. Приємного всім перекусу!